TIP: Výstava Udržitelnost a civilizace na Klinice Dr. Pírka

Nádherná zahrada mladoboleslavské kliniky Dr. Pírka propůjčila zázemí již třetí autorské výstavě profesora Miroslava Bárty, kterou jsme v letošním roce poprvé jako ŠKO-ENERGO podpořili. Hlavním tématem výstavy se stala udržitelnost, tedy téma, které velkou měrou odrážíme také v našich aktivitách.

Hlavní myšlenkou výstavy je, že naše civilizace nedokáže většinu toho, co vyrobí, vrátit zpátky do přírody nebo recyklovat. 
V rámci expozice můžete shlédnout celkem 39 ucelených témat na solárně nasvícených panelech. Vybízí tak návštěvě nejenom během dne, ale je vhodná také pro podvečerní procházku. Výstava je přístupná 24 hodin denně, a to až do 4. října. 

Na jednotlivých panelech se dozvíte více o tématech, která se aktuálně ve společnosti nejvíce diskutují. Věnují se například recyklaci bioodpadu, overturismu, růstu rezidenčních oblasti, dopadům zemědělství, inovacím vedoucím k energetické udržitelnosti, čisté energii budoucnosti, znečištění pitné vody, zodpovědnému investování nebo evoluci plastů. Prezentují také technologický pokrok a ukazují pozitivní příklady s cílem přispět ke změně a chování veřejnosti. 

Současná výstava navazuje na výstavy „Voda a civilizace“ a „Energie a civilizace“. Právě druhou ze zmíněných expozic můžete od 23. 8. do 13. 9. shlédnout na náměstí T. G. Masaryka ve Vrchlabí.